Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

podrobnosti.ua

Понеділок, 3 червня 2013, 11:55

Адвокати Шкіля не змогли оскаржити виселення його благодійної організації

Львівський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення, згідно з яким благодійна організація “Фонд розвитку України” має повернути Львівській міськраді орендоване комунальне майно.

 

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Благодійна організація орендувала приміщення для офісу площею 18 кв. м на вулиці Генерала Чупринки, 5. Договір оренди мав діяти до кінця квітня 2015 року. Однак, згідно з актом обстеження від липня 2012 року, приміщення потребувало ремонту, його не використовували. Окрім того, організація не вносила орендну плату від моменту укладення договору.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, згідно з рішенням Господарського суду, договір оренди розірвуть, а “Фонд розвитку України” має повернути приміщення міськраді. Представники фонду під час розгляду апеляції на це рішення вказували, шо у матеріалах справи відсутні належні та допустимі докази того, що спірні приміщення не використовуються останнім більше трьох місяців та про відсутність доказів письмового повідомлення орендаря про розірвання договору з підстав, передбачених ст. 782 ЦК України. Однак у суді ще раз нагадали про те, що благодійники не платили орендну плату з червня 2012 року по січень 2013 року, а це істотне порушення умов договору.

Нагадаємо, засновником благодійної організації “Фонд розвитку України” є Андрій Васильович Шкіль, екс-народний депутат України. У грудні 2012 року він виїхав з України до Чехії, побоюючись арешту після втрати депутатської недоторканності. Віднедавна Шкіль поселився у передмісті Парижа.

Джерело: "Наші Гроші. Львів"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.