Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

zakarpattya.net.ua

Понеділок, 3 червня 2013, 14:39

Львівські мандрівники піднімуть на горі Арарат прапор України і символ Львова

9 червня стартує експедиційний проект «Вітер на Схід», в межах якого група у складі львів’ян - журналіста Андрія Мочурада та психолога Павла Лозинського, підніматимуться на гору Арарат та спускатимуться в підземні міста хетів, побудовані понад 2 тисячі років тому.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Проект «Вітер на Схід», має на меті як промоцію Львова, так і збір матеріалів культурологічного плану - підготовку матеріалів для публіцистичних видань, туристичних нотатників, фотоматеріалів. Маршрут пролягатиме такими країнами як Ірак, Туреччина, Грузія, Вірменія, Айзербайджан, територією Курдистану, тощо. Інша група у межах цього ж проекту мандруватиме у Кенію, Уганду, Руанду, Бурунді.

«У такий спосіб ми хочемо також по-новому інтерпретувати гасло «Львів відкритий для світу» - що львів’яни не лише гостинно приймають, але й люблять мандрувати і висвітлювати культурні особливості інших країн. На жаль, наш проект наразі не фінансується жодними джерелами, тож всі витрати покриваються нами особисто, але будемо сподіватись що нам сприятимуть з численними бюрократичними перепонами. Адже, для прикладу, перед підйомом на гору Арарат необхідно зібрати аж вісім дозволів», - розповідає Андрій Мочурад, координатор проекту «Вітер на Схід».

Мандрівники декілька разів на тиждень публікуватимуть матеріали та новини експедиції в українських ЗМІ, виходитимуть в ефірі на радіо. Загалом ця фаза експедиції триватиме місяць.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.