Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

0352.com.ua

Понеділок, 3 червня 2013, 17:59

Держсанепідслужба назвала джерела у Львові з придатною водою

Протягом квітня-травня 2013 року держсанепідслужбою проведені лабораторні дослідження якості води на відповідність вимогам  ДСанПіН 2.2.4-171-10  “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

 

Про це йдеться на сайті ГУ Держсанепідслужби у Львівській області.

На території Галицького району, вода з джерела на вул.Замковій -  за мікробіологічними показниками відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10, за дослідженими санітарно-хімічними показниками не відповідає вищевказаним вимогам по загальній  жорсткості.  Галицьким відділом Головного управління держсанепідслужби у Львівській області  скеровано припис голові районної адміністрації та керівнику парку щодо встановлення таблички біля джерела про  невідповідность якості води санітарним вимогам та заборону використання її для питних потреб. 

   На території Сихівського району досліджувалась вода з  2-х джерел в парку Залізні води на вул. Сихівській та на вул. Ярославенка. Якість води,  за дослідженими  санітарно-хімічними, органолептичними, санітарно-мікробіологічними показниками відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10.   

   На території Личаківського району розміщені 2 джерела в парку Погулянка  та 4 джерела в м. Винники на вул.Шевченка,8, вул. Лєрмонтова,6, вул. Незалежності,12 та вул.Б.Хмельницького. За результатами досліджень вода з джерела №1 в парку «Погулянка» та по 4-х джерелах м.Винники за дослідженими санітарно-хімічними, та санітарно-мікробіологічними показниками  відповідає вимогам ДСанПіН;  якість води з джерела №2 не відповідає вимогам за санітарно - мікробіологічними показниками.  Личаківським відділом Головного управління держсанепідслужби  у Львівській області  скеровано припис голові районної адміністрації та керівнику парку щодо встановлення таблички біля джерела про  невідповідность якості води санітарним вимогам та заборону використання її для питних потреб.

   На території Шевченківського району розміщено 1 джерело на вул.Львівській,2 в смт.Брюховичі. Якість води в джерелі за дослідженими санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками  відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

   На території Залізничного району — досліджена вода з джерела в смт.Рудно по вул.Мазепи. Якість води, за дослідженими санітарно-хімічними, органолептичними, санітарно-мікробіологічними показниками відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10.

   Слід зазначити, що природні джерела не можуть систематично використовуватись  населенням для питних потреб, оскільки  вони не є джерелами централізованого водопостачання і відповідно не мають обслуговуючого персоналу. Для таких джерел не встановлені   зони санітарної охорони, в межах  яких забороняється господарська діяльність. В зв`язку з цим, якість води з таких природніх  джерел  має нестабільні показники, які залежать від багатьох факторів техногенного та природнього характеру (санітарно-хімічні та санітарно-мікробіологічні показники  можуть  коливатися інколи протягом одного тижня).

   З огляду на це, природні джерела м.Львова не є об`єктами нагляду держсанепідслужби, в зв`язку з чим лабораторні дослідження якості води проводяться тільки двічі на рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.