Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

iloveukraine.com.ua

Вівторок, 4 червня 2013, 10:48

Донецька компанія відсудила 5 млн у львівської мерії за стадіон "Арена-Львів"

Господарський суд Львівської області визнав борг Управління капітального будівництва Львівської міськради перед донецькою компанією «Будівельна компанія «Укрстройінвест» у сумі 5,4 млн гривень. З них 4,3 млн грн. – це основний борг, 445 тис. грн. — 3 % річних, а 670 тис.грн. – інфляційні втрати.

Львівська мерія також повинна заплатити 69 тис. грн судового збору. Таке рішення було прийнято 21 травня 2013 року.

Як вже повідомляли «Н.Г.Львів», йдеться про сплату курсових різниць, що виникли при купівлі проекту будівництва стадіону «Арена-Львів» у австрійської компанії «Альпіне БАУ ГМбХ». Чинний позивач БК «Укрстройінвест» стало правонаступником попереднього позивача ТзОВ «Альткомкиївбуд». Який в свою чергу перейняв боргові зобов’язання львівської мерії у  ТзОВ ПБП «Азовінтекс». Саме останнє підприємство і було тим, яке купило проект стадіону у австрійців.

З судового рішення випливає, що «Азовінтекс» стало кредитором Управління капітального будівництва і купило для міста проект «Арени-Львів». Крім того, згідно з договором укладеним між цим підприємством та Управлінням на виконання проектних робіт та керівництво проектом від 28 березня 2008 року до 5 червня 2009 року, витрати «Азовінтекс» складають у загальній сумі 42 млн 032 тис. грн. З яких мерія сплатила 37 млн 740 тис. грн.

18 травня 2010 року підприємство відступило права вимоги заборгованості ТзОВ «Альткомкиївбуд». А 15 квітня 2013 року «Укрстройінвест» стало правонаступником боргу.

Юристи мерії заявляли, що виставлена сума є дещо завищеною. І оцінка коливань курсу вирахувана неадекватно. Про оскарження рішення також заявляє прокуратура міста Львова.

Будівельна компанія «Укрстройінвест» компанія з уставним фондом 10 тис. грн, дотична до Фінансово-промислової групи «Альтком». Основними власниками «Альткому» є донецькі бізнесмени Олександр Тисленко та Сергій Павлічев (депутат від Партії регіонів у Донецькій міськраді).

Джерело: "Наші Гроші. Львів"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.