Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

http://lviv.ridne.net/

Вівторок, 4 червня 2013, 16:16

Мейлах Шейхет просить Львівську облраду не допустити руйнування єврейської культурної спадщини

Директор "Представництва Американського об'єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу" Мейлах Шейхет звернувся до Львівської облради з проханням не допустити руйнації єврейської історико-культурної спадщини.

Це питання сьогодні, 4 червня, розглядалось на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ, інформує кореспондент Варіантів.

У листі Мейлах Шейхет просить не допустити руйнацію історико-культурної спадщини - сакрального місця на території Бейт-Мідрашу (Будинку Вчення), Великої синагоги та створення комісії для проведення комплексної перевірки стану історичного центру міста Львова (пам’ятки ЮНЕСКО).

Розглянувши листа, комісія вирішила спрямувати його до юридичного відділу Львівської облради, аби там дали щодо нього фахову відповідь.

Нагадаємо, раніше Мейлах Шейхет заявляв, що позиція Львівської міської ради не дає втілити вжиття проект відновлення єврейської історико-культурної спадщини в центрі Львова.

Минулого року на площі Арсенальній та суміжній ділянці на вул. Староєврейській тривали археологічні роботи. Протягом двох років дану площу планують облаштувати за проектом архітектора Франца Решке (Берлін), який переміг на міжнародному відкритому конкурсі у грудні 2010 р.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.