Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

today.com

Вівторок, 11 червня 2013, 14:59

Міндоходів пропонує прирівняти пиво до алкогольних напоїв і втричі підвищити акциз

Міністерство доходів і зборів України пропонує прирівняти пиво до алкогольних напоїв і збільшити ставку акцизного податку на пиво в три рази.

 

Про це йде мова в проекті закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо ставок акцизного податку на пиво», текст якого оприлюднено на офіційному сайті відомства.

Пропонується визначити, що пиво - напій, насичений діоксидом вуглецю, пінистий напій, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами з об'ємною часткою спирту від 0,5% до 8,5%.

Також пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, якими віднести пиво до алкогольної продукції і збільшити ставку акцизного податку на пиво в три рази з 0,81 грн за 1 літр до 2,43 за 1 літр.

Окрім підвищення акцизу на пиво законопроект передбачає такі нововведення, як введення акцизного збору на безалкогольне пиво, необхідність наклеювання акцизної марки на пляшку пива і придбання ліцензій на виробництво та оптову торгівлю цим напоєм.

«Прийняття законопроекту за попередніми підрахунками Міндоходов дозволить додатково залучити до бюджету 1,7 млрд грн акцизного податку з розрахунку на рік, встановити дієвий контроль за рухом підакцизних товарів і поліпшити адміністрування акцизного податку з урахуванням прийняття Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) в електронній формі та введення Єдиного державного реєстру виробників пива », - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Законопроектом Міндоходів пропонується підвищити ставки акцизного податку на пиво з метою скорочення споживання пива серед молоді та залучення додаткових надходжень до державного бюджету України для фінансування заходів охорони здоров'я, зокрема фінансування дитячої лікарні «Охматдит».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.