Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

vremiadengi.com

Четвер, 13 червня 2013, 12:54

У Франковому університеті наступника Вакарчука оберуть таємно

Міністерство освіти та науки не призначатиме ректора Львівського національного університету імені Івана Франка – його оберуть викладачі та студенти вишу, і тут немає жодної політики чи тиску Києва.

Про це повідомив очільник Міносвіти Дмитро Табачник.

За його словами, міністерство жодним чином не втручатиметься у процес обрання нового керівника головного Львівського вишу й укладе угоду з тим ректором, якого оберуть під час таємного голосування, а достойних кандидатів в університеті вистачає.

Урядовець також наголосив, що нині закладом тимчасово керує проректор Василь Височанський, а колишній ректор Іван Вакарчук, який 24 роки був на цій на посаді, очолює новостворену кафедру.

«Міністр і міністерство нікого не планує призначати. І ніяких варягів у Львівському національному університеті чи висуванців з інших закладів, з інших територій не буде. Абсолютна свобода згідно з усіма правами і автономіями, академічними, університетськими», - сказав міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на зайняття посади ректора Львівського національного університету імені Івана Франка.

Джерело: fakty.ictv.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.