Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

http://medpro.com.ua

Середа, 16 травня 2012, 09:52

На Львівщині картопля уражена раком

Рак картоплі було виявлено в зразку, що відібрали від партії вітчизняної продовольчої картоплі. Походження вантажу - Кам'янка-Бузький район Львівської області.

Заражену картоплю було виявлено на площі 232,02 га, повідомили у прес-службі Державної служби карантину рослин.

Заражений вантаж виявили на Пункті карантину рослин «Кам'янка-Бузький» Львівської області 28 березня цього року. Після отримання висновку фітосанітарної експертизи, який засвідчив наявність карантинного організму, вантаж було направлено на очищення, утилізацію відходів. Картопля використана на харчові цілі.

Після виявлення державними інспекторами раку картоплі було проведено обстеження місця зберігання та місця вирощування картоплі.

В результаті обстежень було запроваджено карантинний режим на площі 232,02 га в Кам'янка-Бузькому р-ні, с. Забужжя та проведені фітосанітарні заходи.

Частину зараженої картоплі (350 тонн) було очищено шляхом миття та відправлено на технічну переробку до Російської Федерації та Молдови.

Відходи після очищення утилізували в санітарній ямі, з використанням хлорного вапна.

Залишок картоплі (1750 тонн) планують реалізувати у Чернігові на технічну переробку.

Джерело: ТСН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.