Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

travel.tochka.net

П'ятниця, 14 червня 2013, 10:48

Польща обіцяє пришвидшити час отримання польських віз у львівському консульстві

Міністерство закордонних справ Польщі планує до кінця цього року прийняти ряд заходів, які дозволять зменшити час отримання польської візи в найбільш завантаженому консульстві в Україні - у Львові.

Про це повідомив заступник директора консульського департаменту МЗС Польщі Ярослав Лаcінскій, який брав участь у дискусії на тему візової політики щодо України у Варшаві.

"Думаю, що організаційні заходи, які ми плануємо реалізувати, покажуть відчутний результат, і час очікування в кінці року буде значно меншим», - сказав він.

Ласінскій не уточнив, про які саме заходи йдеться, зауваживши, що зараз найдовше на подачу документів серед усіх польських консульств в Україні потрібно чекати у львівському - до 2 місяців.

Представник польського МЗС назвав головною причиною великих черг підвищений попит на отримання польських віз, звернувши увагу, що в даний час ситуація додатково ускладнилася через сезон відпусток. "Попит перевищує наші можливості", - сказав він.

Лаcінскій зазначив, що МЗС все час збільшувати кількість своїх працівників у львівському консульстві, нагадавши, що Польща щорічно видає українцям все більше віз.

Раніше в ході дискусії представник МЗС серед проблем, через які виникають значні черги у львівському консульстві, назвав діяльність нелегальних посередників, які за допомогою технічних засобів блокують дати на подачу документів в системі електронного Консульстві.

Заступник директора консульського департаменту заявив, що технічні працівники міністерства щодня борються з новими системами, які придумують хакери для блокування вільних дат.

Джерело: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.