Оля Вишня,  14 червня 2013

Варіанти на вікенд

Чергові вихідні і чергові цікаві події. Що відбувається у Львові і що радимо не пропустити – у щотижневому огляді варіантів на вікенд.

 

Музика

14-16 червня. III Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest

У Львові триває міжнародний фестиваль Альфа Джаз Фест. До міста завітали зірки свтової джазової сцени.
Концерти відбуваються на трьох сценах – на Площі Ринок, в дворі Палацу Потоцьких та у Парку культури ім.Б. Хмельницького.

Зокрема сьогодні на головній сцені фестивалю виступить джазовий трубач і вокаліст, композитор, володар багатьох музичних нагород Тіль Брьоннер та один з найвпливовіших гітаристів у світі Ел Ді Меола.

На Площі Ринок можна буде почути Bugge Wesseltoft & Friends feat. Bugge Wesseltoft, Ilhan Ersahin, Joaquin "Joe" Claussell(Норвегія), Вінцкевич-Taylor Квартет (Росія-США), Nils Landgren Funk Unit (Швеція).

У суботу серед хедлайнерів – ансамбль легендарного джазового контрабасиста і композитора Чарлі Хейден у складі Charlie Haden Quartet West (США) та cлавнозвісний мультижанровий вокаліст, десятиразовий лауреат премії «Греммі» Боббі Макферрін (Bobby McFerrin) (США).

Концерт цих зірок відбудеться на сцені ім.Едді Рознера в Парку культури імені Б. Хмельницького. Цього дня на сцені, що на Площі Ринок виступить Муренко-Болатов-Агабейлі (Україна), Misha Tsyganov and "More Standards" (США), Gera Band (Україна).А на сцені у дворі Палацу Потоцьких – Free Breath (Україна), Lush Life (Україна)та 8ttitude (Україна).

У неділю концерти відбуватимуться тільки на Площі Ринок та в дворі Палацу Потоцьких. На цих сценах виступить Z-Band (Україна), Доктор Джаз (Росія), Rudi Berger (Австрія)Camerata (Білорусь), Blues Family (Польща), завершить фестиваль співачка Jamala з новою програмою.

Всі концерти на сцені ім.Едді Рознера в Парку культури імені Б. Хмельницького розпочинаються о 19.00, на Площі Ринок – о 17.00, а у дворі Палацу Потоцький – о 12.30.

16 червня. Концерт Вечір музики Едварда Гріга. Львівська філармонія. Поч. 18.00

Музику норвезького композитора Едварда Гріга даруватиме заслужена артистка України Наталія Дитюк та оркестр «Віртуози Львова» під диригуванням Мирона Юсиповича.

Гріг – перший класик норвезької музики, композитор, який поставив музичну культуру Норвегії в ряд з передовими національними школами Європи.

Зміст творчості Гріга тісно пов'язане з життям норвезького народу, з різними сторонами його побуту, з образами рідної природи.

Виконують: Наталія Дитюк – сопрано, Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», Мирон Юсипович – диригент

Кіно

Ілюзія обману

Кінотеатр «Планета Кіно-IMAX» . Сеанси: 12:15, 16:30, 18:15, 20:45
Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Синій зал): 14:40, 19:00
Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (Червоний зал): 11:00, 21:20

Головні герої – чотири всесвітньо відомих фокусника, щоб подивитися організовані ними грандіозні шоу у будь-якій точці світу збирається повна зала.

Прикриваючись виступами, фокусники один за одним грабують банки. Вивести злодіїв на чисту воду беруться спеціалісти з ФБР.

Собі на допомогу вони кличуть визнаного майстра своєї справи, досвідченого ілюзіоніста Таддеуса Бредлі, здатного розгадати фокуси команди крадіїв.

Актори: Джессі Айзенберг, Марк Руффало, Вуді Харрельсон, Мелані Лоран, Айла Фішер, Дейв Франко

Стажери

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:15, 12:30, 14:45, 17:00, 19:15, 21:30, 23:45
Кінотеатр Кінопалац . Сеанси (Синій зал): 14:40, 19:00
Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка . Сеанси (Червоний зал): 15:00, 19:00

Головні герої – відмінні продавці. Проте за вікном ера нових технологій, продавати та купувати набагато зручніше не відходячи від комп'ютера, тож хлопці стали не потрібні на своєму попередньому робочому місці.

Аби не сидіти склавши руки, друзі беруться за пошуки нової роботи, які приводять їх у групу стажерів величезної інтернет-корпорації.

Необізнаність у новинках інформаційних технологій хлопці компенсують харизматичністю, винахідливістю та чималим життєвим досвідом.

Велике весілля

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 14:00, 19:45, 21:30, 23:15

Молодята ретельно продумують майбутнє весілля. Однак батьки нареченого розлучені та давно влаштували своє особисте життя окремо один від одного.

Тому приймається рішення на час проведення церемонії старанно зображати щасливу добропорядну родину. Саме це й стане головним випробуванням для героїв. Лишається тільки сподіватись, що до кінця фільму рідня нареченого не повбиває один одного.

Актори: Роберт Де Ніро, Кетрін Хайгл, Дайан Кітон, Аманда Сейфрід, Тофер Грейс, Сьюзен Сарандон

Мистецтво

Виставка оп-арту Віктора Вазарелі. Львівський Палац Мистецтв (вул. Коперника, 17)

Унікальна виставка відомого на весь світ французького художника угорського походження, засновник оп-арту Віктора Вазарелі (1908 – 1997).

Експозиція виставки «Творча спадщина та міф Віктора Вазарелі» складається із 140 робіт художника: 120 серіграфій (особливого різновиду шовкографії, що являють собою багаторазове накладення шарів фарби), 20 об'єктів унікального живописного автопортрету майстра та єдиного у світі витвору мистецтва, що побував у космічному просторі — колажу «Космос».

Застосовуючи різноманітні оптичні й кольорові ілюзії, майстер створив визначні зразки оптичного мистецтва, яке є продовженням лінії техніцизму у модерні.

Оп-арт набув надзвичайної популярності у 1960-70-х роках і в значній мірі вплинув на сучасних художників, індустріальних дизайнерів, графіків.

Оп-арт – мистецтво на стику живопису і оптики – існує більше ста років і до сих пір дивує своєю сміливістю і новаторством.
Роботи художників, в яких поєднання геометричних ліній і фарб створює ілюзію об'єму і руху, граючи з людською свідомістю, можуть здатися шокуючими і ексцентричними.

Вазарелі активно застосовував набутки оп-арту в дизайні, рекламі та архітектурі, завдяки чому здобув світову славу, а оп-арт увійшов до повсякденного життя і дотепер використовується в окреслених вище галузях.

Театр

Вистава Амнезія, або Маленькі подружні злочини. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. Поч. 19:00

«Амнезія, тому що я ділив з тобою свої дні та ночі, але розповідав собі іншу історію... Амнезія, тому що я відчував непереборне почуття до тебе, але більше говорив про свої маленькі імпульси... Амнезія, тому що в глибині душі я був вірний, але скоріше б порвав собі горлянку, аніж визнав би це... Чоловіків характеризує те, що вони відмовляються від власної долі. Вони віддають перевагу свободі. Але що таке свобода, якщо вона ні до чого не веде? Чоловіки більше вигадують свободу, ніж користаються з неї. ...Моя амнезія – це брехня для того, щоб повернутися та віднайти тебе» – Е.-Е. Шмітт.

Переклад – Неда Неждана, режисер-постановник – Володимир Кучинський, художній простір – Володимир Кауфман, художник костюмів – Наталка Шимін, художник світла – Петро Гуменюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.