Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

П'ятниця, 14 червня 2013, 13:59

Сех закидає "Шеврону", що вони співпрацюватимуть з підозрілою компанією

Народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Сех закинула компанії "Шеврон", яка збирається видобувати сланцевий газ на території Львівщини, те, що вона співпрацюватиме із створеною державою компанією "Надра Олеська". Остання ж на думку Сех, містить корупційні складові.

Про це нардеп повідомила сьогодні, 14 червня, під час круглого столу з питань розробки сланцевих газів на території Львівщини, інформує кореспондент Варіантів.

Під час круглого столу Сех зазначила, що структура "Надра Олеська зареєстрована у спальному районі Києва і не має серйозної історії.

"Чому така серйозна компанія, як "Шеврон", яка називає себе чесною компанією, не встановила істинних афіліянтів та не відмовилась від участі в співпраці з підозрілими компаніями з певними корупційними складовими?", – запитала Сех представника компанії "Шеврон" в Україні Пітера Кларка.

На це представник "Шеврону" відоповів, що "Надра Олеська" - це компанія, яка створена урядом України і представляє його інтереси в цьому проекті.

"Як створювалися "Надра Олеська" ми не знаємо, я лише читав в газеті про неї. Сказати мені щось важко, тому що у мене немає фактів. Але можу сказати, що у "Шеврону" дуже сувора внутрішня політика і в тому, що стосується корупції", – сказав Кларк.

Він зазначив, що в межах співпраці "Шеврон" підкорятиметься українському законодавству, а якщо виникнуть якісь питання щодо співпраці з компанією, вони будуть вирішуватись.

Під час круглого столу голова Львівської облради Петро Колодій повідомив, що вчора до ооблради надійшов проект угоди між "Шевроном" та урядом України щодо видобутку сланцевого газу.

За словами Колодія, проект містить 270 сторінок, відтак депутати облради потребують часу, аби його вивчити.

Нагадаємо, колишній депутат Львівської облради Ірина Сех, яка раніше очолювала екологічну комісію в облради, активно виступала проти розробки родовищ сланцевого газу на Львівщині.

Категоричну незгоду з видобутком сланцю на Львівщині висловлювала і Львівська облрада.

У травні 2012 року компанія Chevron виграла тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Ввести у експлуатацію родовище планують у 2015 році.

 

 





Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.