Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

П'ятниця, 14 червня 2013, 14:20

"Для нас питання полягає не у відстоюванні інтересів "Шеврону", – посол США в Україні

США не відстоює інтереси компанії "Шеврону" в Україні, натомість вболіває за енергетичну незалежність держави.

Таку думку сьогодні, 14 червня, під час круглого столу з питань розробки сланцевих газів на території Львівщини, висловив посол США в Україні Джон Теффт, інформує кореспондент Варіантів.

"Ми вважаємо, що розробка ресурсів сланцевого газу із дотриманням всіх вимог і міжнародних стандартів охорони довкілля може бути запорукою успіху і посилення енергетичної безпеки України в регіоні", – сказав Теффт.

Посол апелював до прикладу США, де, за його словами, відбулася, свого роду, "сланцева революція".

Теффт наголосив, що, завдяки розробці родовищ сланцевого газу, видобуток газу в США зараз перевищує всі показники за останні 30 років. Серед переваг видобування сланцю посол назвав створення нових робочих місць, зниження цін на природний газ, зниження цін на електроенергію та збільшення надходжень у бюджети всіх рівнів.

"Ми хочемо, щоб ресурси сланцевого газу у нас розроблялись дуже відповідально, і щоб громадське здоров'я і довкілля були захищеними", – сказав Теффт.

Нагадаємо, сьогодні під час круглого столу щодо видобутку сланцевого газу на Львівщині, народний депутат Ірина Сех закинула представникам компанії "Шеврон", що ті хочуть співпрацювати з підозрілою українською компанією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.