Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

фото lady.ru

Середа, 16 травня 2012, 10:55

З расизмом та сексизмом в Україні будуть боротися на законодавчому рівні

Український уряд зареєстрував у Верховній раді законопроект про боротьбу з дискримінацією за расовими, національними та сексуальними ознаками.

Даний законопроект було розроблено у зв'язку з Планом дій по лібералізації Євросоюзом візового режиму для України.

Згідно цього законодавства, до форм дискримінації відносяться "рішення, дії чи бездіяльність", спрямовані на "обмеження прав особи за приналежність до певної раси, через колір шкіри, релігійні чи політичні переконання, стать, вік та інші ознаки, а також гоніння і підбурювання до таких дій ".

На основі цього законопроекту, людина, яка відчула на собі будь-які прояви дискримінації, може звернутися до суду або до уповноваженого Верховної ради з прав людини.

На думку експертів, прийняття даного законопроекту є дуже важливим, оскільки у нашій країні дискримінація дуже часто трапляється.

Проте, громадські організації незадоволені цим законопроектом, вони вважають, що він недопрацьований, також обурені, що законопроект завчасно передали в парламент до завершення його обговорень.

джерело: korrespondent.net

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.