Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ukrfoto.net

Понеділок, 17 червня 2013, 23:01

Львів'яни вимагають визнати незаконним рішення Львівської міськради щодо забудови біля собору св.Юра

Мешканці Львова вимагають визнати незаконним рішення Львівської міської ради, прийнятого на сесії 30 травня , яке дозволяє будівництво на ділянці за адресою Озаркевича 4а, що біля Собору св.Юра.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 17 червня, на громадських слуханнях, інформує кореспондент Варіантів.

 Підписанти листа наголошують, що вважають ухвалу Львівської міської ради від 30 травня такою, що не відповідає вимогам чинного законодавства та прийнята всупереч інтересам громади Львова.

На слуханнях також було ухвалено рішення звернутись до лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока, позаяк «свободівці» міськради підтримали питання про будівництво на Озаркевича 4-а на сесії 30 травня.

Окрім цього, львів'яни вирішил звернутись до міністра культури, голови УГКЦ та прокуратури Львова.

Зокрема, міністра культури проситимуть вжити засобів реагування щодо недопущення проведедення незаконних будівельних робіт на Озаркевича 4а та попросять внести будівлю Шпиталю ім. Андрея Шептицього на вул. Озаркевича до реєстру  історичних пам’яток.

Будівлі шпиталю в разі будівництва загрожує руйнування, переконують мешканці/

Окрім цього, на громадських слуханнях було вирішено рекомендувати мешканцям прилеглих будинків звернутись до суду, аби захистити їх права та свободи.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Андрій Садовий підписав ухвалу про надання земельної ділянки під забудову на вулиці Озаркевича 4-а для ТзОВ «Розвиток нерухомості», до якого причетний регіонал-нардеп Володимир Зубик.

На сесії 30 травня депутати Львівської міської ради погодили відведення земельної ділянки для будівництва на вул. Озаркевича, 4-а

Водночас мешканці прилеглих будинків пікетували міськраду, позаяк побоюються, що будівництво пошкодить будівлю Шпиталю імені Андрея Шептицького та зруйнує прибудинкову територію.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.