Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Надзвичайні ситуації

vidido.ua

Вівторок, 18 червня 2013, 16:20

20% дитячих таборів Львівщини не забезпечені засобами пожежогасіння

Згідно з результатами проведених на Львівщині перевірок,близько 20 % закладів відпочинку не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а близько 15 % вогнегасників не пройшли технічний огляд, що  призведе до зниження їх ефективності.

Про це Варіантам повідомила прес-служба МНС у Львівській області.

Зокрема, у багатьох закладах не виконуються заходи по влаштуванню та утриманню у справному стані систем протипожежної автоматики. Багато керівників нехтують виведенням сигналів про виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації на централізовані пункти спостереження, що в подальшому може суттєво збільшити час оповіщення про подію аварійно-рятувальних підрозділів та відповідно час ліквідації пожежі. Важливою проблемою також  є те, що на багатьох об’єктах обслуговування систем протипожежної автоматики, упродовж тривалого часу, не здійснювалося взагалі, що призвело до непрацездатності даних систем та необхідності негайної заміни.

Близько 20 % закладів відпочинку не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а близько 15 % вогнегасників не пройшли технічний огляд, що  призведе до зниження їх ефективності. Крім того керівники об’єктів нехтують правилами використання електроустановок: в приміщеннях використовуються саморобні електропобутові прилади та продовжувачі, використовуються тимчасові ділянки електромережі та відкриті електророзподільні коробки, електромережа прокладена по горючій основі.

За результатами проведених перевірок фахівцями ДСНС вжито більше 20 запобіжних заходів до керівників, що нехтували виконанням запропонованих заходів щодо покращення стану пожежної та техногенної безпеки об’єктів відпочинку.  

Крім того проводилася постійна інформаційно-роз’яснювальна робота з дітьми, організовувалися семінари із педагогічним складом таборів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.