Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Середа, 19 червня 2013, 13:27

Львівська влада блокує проведення археологічних розкопок на Пекарській

Керівник Управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко-Швець проігнорувала засідання постійної депутатської комісії ради з питань архітектури, містобудування та охорони історичного середовища щодо проведення археологічних розкопок на ділянці вул. Пекарської, де виявили рештки викопних тварин та стародавню кераміку.

Про це 19 червня 2013 року повідомив голова комісії свободівець Андріян Гутник, передає прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

На засідання комісії з'явився керівник Личаківської районної адміністрації, представники Рятівної археологічної служби та Міністерства культури України, а чиновники Садового комісію проігнорували.

"Лілія Онищенко-Швець вже не вперше проігнорувала наше запрошення. Враховуючи таке ставлення чиновниці до виконання своїх посадових обов'язків, комісія вимагатиме звіту щодо діяльности Управління охорони історичного середовища на наступному пленарному засіданні ради. Ми чекаємо пояснень з приводу ситуації з археологічними знахідками на вулиці Пекарській та щодо порушень у галузі захисту міського історичного середовища – починаючи від надання незаконних дозволів на встановлення пластикових вікон у будинках, які перебувають під охороною ЮНЕСКО, і закінчуючи встановленням літніх майданчиків та реконструкцією історичних архітектурних пам'яток", – повідомив націоналіст.

На наступному пленарному засіданні комісія звернеться з проханням профінансувати повноцінні археологічні дослідження по вул. Пекарській. "Ми домовилися з головою районної адміністрації, що роботи на цій ділянці тимчасово призупинять. Зараз наше завдання спільно з Рятівною археологічною службою – знайти оптимальний варіант площі розкопок та чітко узгодити часові проміжки, аби ремонт вулиці не затягнувся на невизначений час", – зазначив свободівець Андріян Гутник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.