Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

ukr-advokat.org.ua

Середа, 19 червня 2013, 14:25

Мінагрополітики планує ввести мінімальний термін оренди землі

Міністерство аграрної політики та продовольства України розраховує встановити мінімальний термін оренди землі сільськогосподарського призначення на рівні 12-15 років.

Про це в ході брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр Микола Присяжнюк.

«Мінімальний термін оренди - це те, що ми зараз обговорюємо і науково обгрунтовуємо. Він коливається від 12 до 15 років. Ми на якийсь цифрі визначимося. Зараз цього терміну не існує », - сказав міністр.

При цьому він пояснив, що встановлення мінімального терміну оренди буде вигідно як для орендодавців, так і для орендарів, тому що використання земель буде піддаватися планування, а орендодавці будуть упевнені в серйозності намірів орендарів.

Нагадаємо, в Україні до 2016 року діє мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

5 квітня ц.р. Державне агентство земельних ресурсів опублікувало свій варіант проекту закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», який передбачає скасування мораторію на продаж сільгоспземель. Законопроект планується зареєструвати в парламенті до липня 2013 року.

Джерело: Forbes

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.