Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

oblpon.kiev.ua

Середа, 19 червня 2013, 16:04

У Львові на Погулянці відбудеться Свято Купала

У п’ятницю, 21 червня, у день літнього сонцестояння, на території паркової зони «Погулянка» відбудеться Свято Купала. Мешканці та гості Львова матимуть прекрасну нагоду пригадати давні звичаї та поринути в атмосферу традицій та народних переказів.   

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Програма вечора буде насиченою. Розпочнеться із забав, змагань та заплітання вінків. Родзинкою свята стане театралізоване дійство на сцені, яку буде встановлено посеред озера, а також вогняне шоу. Організатори не забули і про головний купальський елемент – традиційні стрибки через вогнище.

«Цього року свято відбудеться уже вчетверте. Щороку воно збирає все більше і більше учасників. Торік тут бавилось понад 600 осіб. Звичайно, найбільше приходить молоді, але були і діти, і старші люди, і цілі сім’ї. Загалом, купальське свято – це прекрасна національна забава для усіх. А щодо дати – її ми обрали не випадково, адже за традиціями, через купальське вогнище стрибали саме у найкоротшу ніч року», - розповідає Тарас Білошицький, організатор Свята Купала на Погулянці, президент ЛМГО «ТСК «Манівці».

Організатори запрошують гостей приходити у вишиванках. Початок свята о 17.00, але приєднатися можна буде у будь-який момент. Вхід вільний.

Місце проведення: територія Центру творчості дітей та юнацтва Галичини (парк «Погулянка», вул. Вахнянина, 29).

Програма свята Купала на Погулянці:

17:00 – ігри і забави, заплітання вінків, співи

20:00 – запуск вінків на воду, традиційне купальське очищення вогнем (стрибки через вогнище)

21:30 – вистава на плавучій сцені

22:00 – вогняне шоу та запуск небесних ліхтариків

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.