Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Павло Паламарчук, Гал-інфо

Середа, 19 червня 2013, 18:00

Міськрада впустить археологів на вулицю Пекарську

Чиновники Львівської міськради дали добро на проведення археологічних досліджень на вулиці Пекарській. Наразі виготовляється документація, згідно з якою розпочнуть роботи.

Про це Варіантам повідомила прес-секретар Рятівної археологічної служби Мирослава Іваник.

Міськрада пропонує археологам тиждень на проведення розкопок, проте на думку археологів, для мінімального археологічного обстеження на цій ділянці, що дозволить встановити характер та датування артефактів, потрібно приблизно два тижні.

Натомість, сьогодні на брифінгу, Андрій Садовий зазначив, що Львів не має можливості надавати багато часу археологам, оскільки в місті є багато "цікавих" місць, де можна щось знайти. Через це затягуватимуться ремонти доріг.

"У нас, якщо брати центральну частину міста, будь де можна копати і знайти ті чи інші артефакти. Така специфіка всіх історичних міст світу", - повідомив Андрій Садовий.

Нагадаємо, що 11 червня, у Львові на вулиці Пекарській, де розрили дорогу, виявили викопні рештки тварин, які колись жили на території області.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.