Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

zaxid.net

Четвер, 20 червня 2013, 09:40

У «Тюрмі на Лонцького» проведуть безкоштовну виставу – «Ніч без світанку»

У рамках заходів із відзначення Дня скорботи, за сприяння Львівської ОДА та Львівської обласної ради, у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» 21 червня о 19:00 год відбудеться музично – драматичне дійство «Ніч без світанку».

Дійство приурочене до пам’ятної дати – початку німецько-радянської війни, інформує прес-служба Львівської ОДА. Тільки у Тюрмі №1, знаній, як тюрма на Лонцького, за документами НКВД було убито 1681 особу.

Ініціював цю культурно-мистецьку подію диригент Львівської опери, заслужений артист України Мирон Юсипович, який є художнім керівником проекту, до якого залучено акторів майстерні «Мистецький простір» під керівництвом режисера Уляни Мороз та музикантів академічного камерного оркестру «Віртуози Львова».

Довідка:

У програмі «Ніч без світанку» передбачено інсталяцію у в’язничному подвір’ї фотовиставки «Галицькі портрети», декламування поезії Василя Симоненка, Василя Стуса, фрагментів роману Юрія Винничука «Танго смерті» й дослідження Інни Федущак, Олега Романіва «Західноукраїнська трагедія: 1941», а також струнне виконання елегійних творів українських та закордонних композиторів.

Зокрема, звучатимуть третя частина «Простої симфонії» Бенджаміна Бріттена, «Aria» з сюїти для камерного оркестру «З часів Гольберга» Едварда Гріга, «Адажіо» Самюеля Барбера, «Адажіо» соль-мінор Томазо Альбіноні, Сюїта №3 «Античні танці і пісні» Отторіно Респігі,«Елегія пам’яті С.Людкевича» Євгена Станковича та «Прелюд пам’яті Т.Шевченка» Якова Степового.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.