Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

i-version.ru

Четвер, 20 червня 2013, 10:51

Львів отримав рідкісний брайлівський принтер для потреб незрячих

Львівська політехніка стала власником принетера Braile Box V-4, який призначений для роботи з незрячими та друкує шрифтом Брайля. Таких принтерів всього 55 у світі.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Техніка нового покоління, чисельність якої сьогодні у світі  не перевищує 55 одиниць, дозволить працівникам  з повною втратою зору самостійно форматувати і друкувати рельєфно-крапкові тексти. Принтер має систему озвучення операцій, голосове меню і оснащений звуковими підказками. Вирізняється він і продуктивністю виробництва – 900 двосторонніх брайлівських сторінок щогодини. Braile Box V-4 - це офісна техніка з характеристиками промислового обладнання, яка додає впевненості незрячому операторові при роботі на ній. Думаю, що принтер додасть наснаги і допоможе у реалізації багатьох проектів, ініційованих командою Львівської політехніки», - каже Оксана Потимко, керівник «Ресурсного  центру ОІТ» НУ «Львівська політехніка», інвалід I групи по зору.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.