Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ekodesert.com/

Четвер, 20 червня 2013, 16:26

У фірми сина Геншафта забрали півтора гектара біля моря в Алупці

Господарський суд АРК зобов'язав ТОВ «Вест Іст Груп» повернути Алупкінський міській раді земельну ділянку площею 1,47 га. 

Суд також визнав недійсним рішення Алупкінської міської ради від 02.04.2009 про затвердження проекту землеустрою та передачу в оренду фірмі цієї ділянки, а також складений на основі цього рішення договір оренди від 09.06.2009.

Фірма отримала вказану ділянку вартістю 8,34 млн грн. в оренду на 49 років - до 02.04.2058 - для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Суд також зазначив, що колишній мер Алупки Андрій Харитонов (2006-2011) в листопаді 2012 року був притягнутий до кримінальної відповідальності у зв'язку з неналежним виконанням службових обов'язків. Це, зокрема, стосувалося рішень міськради про виділення земельних ділянок, у тому числі і ТОВ «Вест Іст Груп». Згодом Харитонов був звільнений за амністією. 

Нинішнім власником ТОВ «Вест Іст Груп» є британська компанія з обмеженою відповідальністю «Четлайн Лімітед». Її директором є Олег Геншафт, син львівського мільйонера з американським громадянством Геннадія Геншафт. 

За даними кримських ЗМІ, сімейство Геншафт контролює майже всі землі в районі «Зеленого мису» і територію парку Годлевського в Алупці.

Нагадаємо, Геннадій Геншафт є громадянином Росії. Свого часу він був власником корпорації «Дім грандів», якій належали Грант-отель, Гранд-резорт та ряд інших відпочинкових закладів у Львові та околицях. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.