Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

П'ятниця, 21 червня 2013, 11:03

Найбагатший свободівець претендує на приватизацію клубу "Романтик"

Депутати Львівської облради активно сприяють приватизації клубу "Романтик" офіційним спонсором ВО "Свобода" Ігорем Кривецьким.  

Про це повідомляють "Наші гроші. Львів".

Згідно з постановою Галицького районного суду від 13 червня 2013 року, ще з 11 січня 2010 року громадська організація "Здорова Галичина", одним із засновників якої є Кривецький, взяла в оренду майже все приміщення клубу. 

Тоді ж було підписано договір оренди на 10 років.  В ухвалі міської ради, на підставі якої був заключний договір оренди, йшлося про те, що організація орендує клуб для "… роботи гуртків спортивного і бального танцю та культурно-мистецької галереї робіт обдарованих дітей". 

Однак, ставши орендарем, "Здорова Галичина" підняла оплату за оренду залу для організаторів Міжнародного конкурсу з танців з 2,5 тис. грн до 3 тис. грн.

Офіційним орендарем клубу організація стала 1 лютого 2010 року. І всього лише через 12 днів вже подала в мерію заяву про необхідність включення цього нежитлового приміщення в  перелік об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу, мотивувавши заяву необхідністю проведення ремонту приміщення і вкладання значних коштів.

Як пишуть "Наші гроші. Львів", незрозуміло, на яких підставах "Здорова Галичина" претендує на викуп. Адже, згідно з Законом Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію), викуп застосовується, якщо майно не продали на аукціоні або за конкурсом. Також право першочергового викупу має орендар, який належно виконує свої обов’язки за договором найму.

"Ймовірно, «Здорова Галичина» претендує на майно саме на підставі останнього твердження. І тут справді не причепишся – важко порушити умови договору протягом 12 днів. Точно вони були добрими орендарями. От і ціни для танцюристів підняли, щоб ті цінували майно і паркет не драпали", - пише видання.

Постійна депутатська комісія комунального майна та власності Львівської міськради ідею з викупом підтримала - п'ять разів погоджувала включення приміщення клубу у перелік об’єктів, що підлягають приватизації. Останній раз відповідний протокол був складений 4 грудня 2012 року.

При цьому, як зазначає видання, половина депутатів-членів комісії, є представниками ВО "Свобода".

Нагадаємо, власники ТОВ "Фієста-Фантастика" (ресторан-нічний клуб "Фешн-клаб") народний депутат України Ігор Кривецький та Олександр Веремеєнко раніше претендували на купівлю приміщення площею 28,6 кв м комунальної власності за адресою вул. Театральна, 10 у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.