Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

expres.ua

П'ятниця, 21 червня 2013, 12:09

У Верховній Раді Ілик та нардепи з Львівщини проігнорували Франка

Сьогодні, 21 червня, Верховна Рада України провалила голосування про підтримку запиту народного депутата Романа Ілика до Президента України про заснування Національної премії імені Івана Франка та надання садибі-музею Івана Франка у селі Нагуєвичі Дрогобицького району Львівської області статусу Національного. 

"За" законопроект проголосувало лише 80 нардепів.

Серед нардепів з Львівщини не голосували за ініціативу про заснування премії імені Франка та надання статусу Національного музею садибі Франка, зокрема: Роман Ілик (який є автором законопроекту), Ярослав Дубневич, Ірина Сех, Ірина Фаріон, Олег Канівець тощо.

До слова, напередодні нардеп Роман Ілик звернувся до Президента України щодо заснування Національної премії України імені Івана Франка.

«У 2016 році ми відзначатимемо 160-річчя з дня народження Івана Франка та 100-річчя від дня його смерті. На загальнодержавному рівні Великого Українця не вшановують належним чином. Іван Франко - одна з найвизначніших постатей нашої історії. Вважаю, що заснування премії буде важливим кроком з популяризації творчості, світогляду Каменяра», - пояснив народний депутат України Роман Ілик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.