Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Вівторок, 25 червня 2013, 10:28

Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – під загрозою, – польський міністр

Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС є під загрозою, оскільки Україна поки що не провела необхідних реформ, – оцінює міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

– На сьогодні висновок може бути лише один: Україна ще не є готова. Якщо Україна не зробить те, що повинна, тоді договір не буде підписаний.
І такий сигнал мають вислати до Києва євросоюзні міністри.
– Цей сигнал має схилити Україну до більш енергійних дій в плані проведення реформ. Сьогодні від самої України залежить, чи зможемо підписати цей договір, чи ні, – додав міністр Сікорський.

Литва, яка від липня очолить ЄС і якій залежить на успіху, робить усе, щоб договір був підписаний. Проте міністр закордонних справ Литви Антанас Лінкявічюс також зауважив, що Київ на це ще не готовий.
– Ми маємо заохочувати Україну, щоб вона продовжувала реформувати судочинство для того, щоб права не застосовувати вибірково, – сказав Антанас Лінкявічюс.

Йдеться про те, щоб правосуддя не використовувати до боротьби з опозицією, прикладом чого є ув’язнення Юлії Тимошенко.

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.