Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Вівторок, 25 червня 2013, 13:52

Львівська облрада займеться питанням про вшанування чину Січинського

Депутати Львівської облради доручили комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ розглянути питання «Про вшанування героїчного чину М. Січинського» та залучити до цього істориків та громадськість. 

Відповідне рішення депутати прийняли на сесії сьогодні, 25 червня, інформує кореспондент Варіантів, віддавши 67 голосів.

Це питання викликало емоційне обговорення в депутатів.

Зокрема, депутатка від ВО «Свобода» Олександра Небожук зазначила, що питання про героїзацію людини яка вбила, має стояти хоча б тому що, якщо не героїзувати таких осіб, доведеться відмовитись від численних героїв, таких, як Богдан Хмельницький.

Депутат Орест Шейка розповів, що такі діячі, як Січинський, в той час не мали іншого виходу, як йти на терористичні дії.

Святослав Шеремета (НРУ) натомість сказав, що Шейка вносить питання в незрозумілу політичну площину.

«Якби сьогодні були такі люди, як Мирослав Січинський, ми б такої ситуації в державі не мали б», - сказав Шеремета.

Окрім цього, з залу лунали пропозиції назвати тих депутатів «хрунями» тих депутатів, що не підтримають рішення про визнання чину Січинського та вивісити їх список на клумбі перед облрадою.

Депутат від ВО «Свобода» Ярослав Кравченко зазначив, що вшанування Січинського має завершитись встановленням високомистецької пам’ятної дошки на фасаді Львівської облради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.