Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

zaxid.net

Вівторок, 25 червня 2013, 14:21

Львівська облрада просить поляків припинити взаємні звинувачення щодо Волинських подій

Депутати Львівської облради прийняли заяву щодо рішення польського Сенату від 20.06.2013 року з приводу 70-річчя Волинських подій, де останні визнаються етнічними чистками польського народу з елементами геноциду з боку української сторони. 

«За» це рішення сьогодні, 25 червня, на засіданні сесії Львівської облради проголосували 77 депутатів, інформує кореспондент Варіантів.

У заяві наголошується, що рішення польського Сенату не відповідає історичній правді, а також заперечує приязні відносини між Україною та Польщею, є маніпулюванням пам’яті про минуле, породжує нові конфлікти.

Депутати також просять українське суспільство дати оцінку цим діям, що відбуваються за межами держави, а також належно вшановувати пам'ять українців, які загинули внаслідок дій різних окупаційних режимів, в тому числі польського.

«Польську сторону закликаємо перейти від взаємних звинувачень до конструктивного діалогу, прийнявши формулу «вибачаємо та просимо вибачення», та акцентувати увагу на відзначення дат і подій, коли українці та поляки допомагали одні одним під час захисту своїх суспільних інтересів», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 20 червня Сенат Польщі ухвалив резолюцію з приводу 70-річчя волинської трагедії, в якій трагічні події 1943-го названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.