Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

novyny.lviv.ua

Вівторок, 25 червня 2013, 17:44

Рада Європи ратифікувала полегшений митний контроль – для України, зокрема

Рада Європи схвалила зміни до митного кодексу щодо введення спільного контролю на кордонах з третіми державами.

Можливість спільного контролю впродовж останніх кількох років перед ЄС активно лобіювала Польща.

Визначальним в ухваленні рішення став позитивний досвід під час Чемпіонату Європи з футболу 2012-го року. Тоді тимчасово на пунктах пропуску запровадили принцип "єдиної зупинки". Контрольний огляд спільно проводили прикордонні служби Польщі та України, а процедура займала не більше кількох хвилин.

У змінах до кодексу йдеться не просто про можливість спільного контролю, а про спільне місце для цього контролю, а отже такий огляд стане можливим і на українському боці кордону, зауважила координатор проектів громадської ініціативи "Європа без бар’єрів" Мар’яна Кузьо.

Механізм спільного контролю країни-сусіди ще мають прописати в міжурядових угодах.

Польська сторона вже заявила, що до кінця 2013 року і на початок наступного готова ввести в дію два нових пункти пропуску "Грушів-Будомєж" та "Угринів-Долгобичув".

Також розпочнуться роботи над будівництвом пункту "Нижанковичі-Мальговіце", зазначив держсекретар міністерства внутрішніх справ Польщі Пьотр Стаханьчик.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.