Оля Вишня,  27 червня 2013

Варіанти на вікенд

Черговий тривалий вікенд і якщо ви залишаєтесь у місті на ці дні, то даний огляд подій може стати вам у пригоді.

Музика

28 червня. Концерт вінницького гурту Очеретяний Кіт. Грушевський cinema jazz. Поч. 20:30

Очеретяний кіт — український фольк-гурт, заснований 1995 вінничанином Костянтином Бушинським. Шість альбомів за всю історію гурту було записано. Очеретяний кіт – постійни учасник багатьох українських етно-фестивалів.

28 червня. Концерт італійського гурту TARAS BUL’BA. Кафе L’UFТ. Поч. 19:00

Вечір рок-музики у п’ятницю забезпечить італійський рок-гурт з українською назвою TARAS BUL’BA, а також гурт Гравіцапа та TORF.

Група TARAS BUL’BA народилась ще в 1996 році, видала 4 повні альбоми на лейблі Wallacerecords.  Концерти гурту відбудуться і в інших містах України. Виступ кожної групи буде супроводжуватись відеорядом.

29 червня. Концерт Гості з Японії. Львівська філармонія. Поч. 18:00

У Львові виступатимуть японські виконавців. Під час концерту звучатимуть твори Бетховена – увертюра «Втеча з гарему», Концерт для фортепіано з оркестром № 23, Симфонія № 3.

Виконуватимуть твори: Чісакі Доі – фортепіано, Молодіжний академічний симфонічний оркестр ІNSO-Львів, Шунго Моріяма – диригент

Мистецтво

Проект Олега Перковського Щось тут не так. Культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Виставка містить графічні роботи в межах А4 формату та менших за розміром замальованих паперів, намальованих протягом останніх семи років.

Ці формати сприяють чистій імпровізації, особливо у взаємодії із сканером, монітором, принтером etc.

«Щось тут не так» – це задоволення з творчого процесу та погляд самокритичний по його завершенні.

Виставка Меню як мистецтво. Музей мистецтва давньої української книги

В експозиції представлено французькі та американські ресторанні меню першої половини 20 ст. зі збірки відомого львівського ресторатора Вардкеса Арзуманяна.

На виставці буде презентовано близько сотні меню, які свого часу належали знаменитому паризькому ресторанному критику князю Курнонському.

Кіно

28 червня. Просто уяви. Львівський Палац Мистецтв. Поч. 19.00, 21.00

У авторитетну лісабонської клініку для незрячих приїжджає новий педагог з просторової орієнтації. Молодий Ян швидко завойовує довіру своїх пацієнтів – невеликої групи дітей і молоді різних національностей.

Використовуючи нестандартні методи, він стимулює їх цікавість і уяву. Заняття Яна проходять прямо під вікном Єви, котра ніколи не виходить зі своєї кімнати і ні з ким не розмовляє. Несподівано саме ця дівчина стає однією з його найбільш старанних учнів. Однак техніка викладання Яна викликає занепокоєння у медперсоналу з приводу безпеки пацієнтів.

30 червня. Любов живе три роки. Грушевський cinema jazz

Цинічний головний герой, модний журналіст і герой нічних тусовок, впевнений, що любов живе три роки. Рік пристрасті змінюється роком ніжності, яка потім неминуче поступається місцем нудьзі. Чи зможе спростувати теорію його новий роман?

Театр

28- 29 червня Так казав Заратустра. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. Поч. 19.00

Спроба перенести думки Ніцше/Заратустри у сьогоднішні українські реалії; впровадити один з найвизначніших філософських творів Європи ХХ ст. в контекст української культури століття ХХІ-го.

Сучасний театр в Україні мало розвивається у напрямку експериментальних пошуків та нових інтерпретацій, намагаючись створити так званий розважальний «фаст-фуд». А тому, можна сказати, що проект орієнтовано насамперед на пошук духовних джерел, драйву життя через форми слова, пластики, співу, візуального оформлення.

Перший драматичний урок за текстами Кліма.

Філософська концепція – Ніцше, текстова концепція – Клім, режисерська концепція – Володимир Кучинський, музична концепція – Мар’яна Садовська, візуальна концепція – Олексій Хорошко, пластична концепція – Ольга Семьошкіна.

30 червня. Лісова пісня. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. Поч. 19:00

Вистава за п’єсою Лесі Українки у трьох колядах. У виставі використані пісні фольклорних гуртів «Кросна», «Божичі», «Древо».

Тривалість вистави: 3 год 20 хв

Постановка – Андрій Приходько, композитор – Мар’яна Садовська, сценографія і костюми – Богдан Поліщук, хореограф – Нінель Зберя.

Спорт

28 червня. Велозаїзд CRITICALMASSLVIV. Площа перед університетом ім. І. Франка. Поч. 19:00

Критична Маса – це спонтанний і неорганізований проїзд велосипедистів вулицями міста, що відбувається кожну останню п’ятницю місяця більш ніж у 300-х містах світу.

Ця акція проводиться на підтримку прав велосипедистів на дорогах.

Критична Маса не має офіційної програми та організатора. Від кожного з учасників залежить, наскільки вдасться проїзд.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.