Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

unian.ua

Понеділок, 1 липня 2013, 14:08

В Україні стартувала вступна кампанія

Відповідно до умов прийому, заяви та документи від абітурієнтів для вступу на денну форму навчання у 2013 році будуть прийматися з 1 до 31 липня

Про це повідомили в департаменті освіти і науки Львівської ОДА, передає прес-служба ЛОДА.

Передбачається, що вступники у 2013 році матимуть право подавати сертифікати ЗНО, видані у 2013 році, або сертифікати 2008-12 років. Також планується, що наступного року абітурієнти матимуть можливість подати заяву про вступ не більше, ніж до п’яти вищих навчальних закладів та не більше трьох заяв у кожному з ВНЗ.

До участі у конкурсі при вступі на програму бакалавра будуть допускатися абітурієнти, які матимуть результати ЗНО з непрофільних предметів не нижчі 124 балів, а з профільних предметів не нижче 140 балів. Передбачається, що вищі навчальні заклади можуть встановити вищу кількість балів сертифіката ЗНО з профільних предметів.

Для конкурсного відбору абітурієнтів, які на основі повної загальної середньої освіти вступатимуть для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, у 2013 році пропонується зараховувати бали сертифіката ЗНО з трьох предметів.
Абітурієнти, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році або раніше зможуть вступати до ВНЗ як за результатами ЗНО, так і за результатами вступних екзаменів у ВНЗ.

Конкурсний бал абітурієнтів обчислюватиметься шляхом додавання балів сертифікатів ЗНО з конкурсних предметів, середнього бала шкільного атестата та додаткових балів. Традиційно, ті абітурієнти, які в рік вступу закінчать підготовчі курси вищого навчального закладу зможуть розраховувати на 20 бонусних балів.
Рейтингові списки вступників формуватимуться з Єдиної державної електронної бази з питань освіти та оприлюднюються шляхом розміщення на інформаційних стендах приймальних комісій та веб-сайтах вищих навчальних закладів із зазначенням категорій списку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.