Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

volynnews.com

Вівторок, 2 липня 2013, 12:29

Держекоінспекція нагадує, що порушення вимог пожежної безпеки тягне за собою відповідальність

У зв’язку з настанням сухої та спекотної погоди, для запобігання виникненню пожеж Державна екологічна інспекція у Львівській області закликає громадян дотримуватись правил поведінки у пожежонебезпечний період.

З метою уникнення лиха, Держекоінспекція рекомендує тимчасово заборонити відвідування лісів населенням на транспортних засобах на період високої пожежної небезпеки. Відпочиваючи на природі, потрібно подбати про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, оточуючих, так і для навколишнього середовища. 

Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки в лісах, несуть адміністративну відповідальність згідно ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ в разі спричинення тяжких наслідків.

        Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум'я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

        Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1.      Розведення багать у лісі.

2.      Заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів.

3.      Відвідування населенням лісу із переважанням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди.

4.      Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки.

5.      Залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речови­нами ганчір'я тощо.

6.      Палити або користуватися відкритим вогнем під час прове­дення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання паль­ного, заправлення двигунів тощо).

7.      Використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів.

8.      Розміщувати ближче ніж за 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м - мішаного, 20 м - листяного склади паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні вироб­ництва , смітники, житлові і виробничі приміщення.

9.      Випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісово­го фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали).

10. Залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтоп­роводів, мереж електропередачі, зв'язку, радіофікації, інших комуні­кацій та об'єктів деревні залишки і горючі матеріали.

11. Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, буд­івельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.