Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

facebook.com

Вівторок, 2 липня 2013, 13:07

У жовтні у Львові відкриють відділення паліативної допомоги

1 жовтня у комунальній 4-тій міській клінічній лікарні у на базі терапевтичного відділення відкриють центр паліативної допомоги.

Про це на прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров’я  Володимир Зуб.

В центрі паліативної допомоги лежатимуть люди після інсульту, з важкими соматичними захворювання, тобто люди з невтішним прогнозом для життя.

"Паліативна допомога – це допомога людям, яких не вилікуєш. 4 лікарня дуже активно за це взялася, але це дуже важко, адже це біль і страждання, що дуже впливає на персонал. Не кожен зможе працювати з такими пацієнтами", - розповів Володимир Зуб.

Спочатку паліативну допомогу надавали у 4-тій та 5-тій лікарнях. У терапевтичних відділеннях зробили по 20 місць для піативної допомоги, але цього року вийшов наказ Про організацію паліативної допомоги в Україні, відтак функціонуватиме відділення  паліативної допомоги, а не окремі ліжка в терапевтичних відділеннях.

Начальник управління охорони здоров’я  Володимир Зуб розповів, що планує зробити у Львові великий центр паліативної допомоги.

Крім цього, Володимир Зуб заявив, що у Львові у 1997 році створили перший в України хоспіс.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.