Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

vv.gov.ua

Середа, 16 травня 2012, 15:55

Уболівальникам Євро-2012 загрожує небезпека злочинних дій з боку української міліції – Міжнародна правозахисна організація

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає дії української міліції загрозою для уболівальників чемпіонату Європи з футболу. Про це повідомляє прес-служба Міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

«Поки що фанам Євро-2012 загрожує небезпека злочинних дій з боку міліції... Без органу, який притягатиме співробітників правоохоронних органів до відповідальності, українські міліціонери продовжуватимуть бити й катувати людей, як їм заманеться», - говорить координатор Amnesty International по Україні Макс Такер.

Оскільки українські органи прокуратури співпрацюють із міліцією при розслідуванні звичайних злочинів, вони часто відмовляються порушувати кримінальні справи проти них.

Незважаючи на те, що новий Кримінальний процесуальний кодекс передбачає створення органу для розслідування злочинів, скоєних посадовими особами, у ньому не уточнюється, який саме це повинен бути орган.

«Хоча ми вітаємо створення нових гарантій із запобігання катуванням та іншим видам жорстокого поводження з боку міліції, але деякі положення цього кодексу не набудуть чинності протягом найближчих 5 років», - сказав Такер.

Правозахисна організація також повторила свою пропозицію, яку вона зробила вперше у жовтні 2011 року, працювати разом з урядом для створення нового органу з розслідування порушення прав людини міліціонерами.

Крім того, Amnesty International має значний досвід співробітництва з різними країнами у створенні ефективних механізмів оскарження дій співробітників правоохоронних органів, і буде рада поділитися досвідом з українською владою, - йдеться в повідомленні.

Раніше Amnesty International заявила, що українська міліція потребує термінової реформи перед ЧЄ-2012 з футболу.

Президент Віктор Янукович упевнений, що правоохоронці успішно забезпечать безпеку в ході чемпіонату.

Чемпіонат Європи 2012 року з футболу відбудеться з 8 червня до 1 липня у 8 містах України та Польщі. В Україні чемпіонат пройде в Києві, Львові, Харкові й Донецьку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.