Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vkurse.ua

Середа, 3 липня 2013, 14:46

Верховна Рада вводить адміністративну відповідальність за порушення правил паркування

Верховна Рада України з другої спроби пiдтримала в першому читаннi законопроект "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо правил паркування транспортних засобiв та встановлення вiдповiдальностi за порушення правил паркування".

Народнi депутати повторно проголосували за законопроект i 232 голосами ухвалили його в першому читаннi, повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради України.

У законопроектi пропонують запровадити адмiнiстративну вiдповiдальнiсть за порушення правил паркування.

Наприклад, у разi якщо водiї не платять за паркування на майданчиках, призначених для платного паркування, вони мають заплатити штраф вiд 8 до 12 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

У разi якщо водiй припаркувався на мiсцi, яке закрiплено для паркування транспорту iнвалiдами, вiн має заплатити штраф вiд 15 до 18 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

Також згiдно iз законопроектом пропонується запровадити адмiнiстративну вiдповiдальнiсть за порушення посадовими особами суб'єктiв господарювання, якi утримують майданчики для платного паркування, вимог щодо обладнання майданчикiв паркувальними автоматами або автоматичними в'їзними та виїзними термiналами. Штраф за недотримання правил утримання майданчика для паркування становитиме вiд 30 до 40 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.