Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

gazetavv.com

Середа, 16 травня 2012, 16:20

Тігіпко планує зарплати українців прив'язати до їх кваліфікації

Після парламентських виборів Міністр соціальної політки Сергій Тігіпко хоче запровадити фіксовані мінімальні рівні зарплат, які залежатимуть від кваліфікації працівників. Про це чиновник написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ми вносимо 4 законопроекти, які передбачають введення 9-ти рівнів захищеної заробітної плати в залежності від кваліфікації. Тобто директор підприємства не зможе поставити собі заробітну плату 1100 грн. На такій зарплаті зможе бути прибиральниця», - написав він.

Міністр також зазначив,що другою нормою планується значно збільшити відповідальність за нелегальне робоче місце.

«Такі зміни і такі реформи проводили Іспанія, Чехія, Болгарія, досвід яких ми вивчили. І там був дуже гарний ефект. Маю надію, що це вдасться реалізувати і нам в Україні», - зазначив Тігіпко.

На сьогодні однією з найскладніших проблем в трудових відносинах є те, що майже 40% заробітної плати виплачується нелегально. Це означає, що з неї не сплачуються соціальні внески, в т.ч. до Пенсійного фонду. А працівники не мають соціальної захищеності, їм не нараховується пенсійний стаж, - визнав урядовець.

Нагадаємо, нещодавно колишня заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель зізналася, що в партії Сергія Тігіпка платили зарплату в конвертах.

Джерело: ТСН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.