Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

gazeta.dt.ua

Четвер, 4 липня 2013, 11:21

Верховна Рада звільнила Шаповала з посади голови ЦВК

Верховна Рада України прийняла проект постанови № 2197а, ініційований Президентом України Віктором Януковичем, "Про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії".

За ухвалення проекту постанови проголосував 241 народний депутат, повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради України.

Відповідно до тексту проекту постанови, повноваження члена Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала достроково припинені у зв'язку з досягненням ним шестидесятип'ятилітнього віку.

Довідка: 

Володимир Шаповал на посаду голови ЦВК був обраний членами Центрвиборчкому 2 червня 2007 р. Його кандидатура була єдиною, її підтримали 14 з 15 членів комісії. Шаповал був обраний членом ЦВК за квотою опозиції.

Шаповал до призначення членом ЦВК працював суддею Конституційного Суду України з 1996 по 2005 р. З жовтня 2005 р. по червень 2007 р. був представником Президента України у Конституційному Суді України.

Шаповал - доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної Академії наук (НАН) України. Член Вищої ради юстиції України. Нагороджений орденами "За заслуги" трьох ступенів, Ярослава Мудрого V ступеня. Заслужений юрист України. Автор понад 300 наукових праць, підручників і монографій з проблем теорії держави і конституційного права. Як член робочої групи Конституційної комісії брав участь у розробці проекту чинної Конституції України.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.