Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Варіанти.net

Середа, 16 травня 2012, 16:32

21 травня відбудеться всеукраїнська акція протесту проти ухвалення Трудового кодексу

Кілька незалежних профспілок і громадських організацій 21 травня планують розпочати всеукраїнську акцію протесту проти ухвалення Трудового кодексу та законопроекту №2450 про проведення мітингів і демонстрацій, повідомив голова Федерації профспілок, працівників малого та середнього підприємництва України В'ячеслав Рой.

«Низка незалежних профспілок і громадських організацій запланували на 21 травня о 9.30 в Києві на майдані Незалежності початок всеукраїнської акції протесту проти ухвалення Трудового кодексу та законопроекту 2450 про проведення мітингів і демонстрацій», - сказав він на прес-конференції в Києві.

За його словами, аналогічні акції також заплановано провести і в інших містах України, зокрема в Сімферополі, Севастополі, Харкові, Миколаєві, Кривому Розі, Ужгороді.

Запланований до розгляду в парламенті Трудовий кодекс погіршує трудове законодавство, а це неприпустимо робити в умовах економічної кризи, - зазначив голова конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець. Зокрема, його не влаштовують наміри збільшити робочий тиждень з 40 до 48 годин, збільшити робочий день з 8 до 10, а також наміри збільшити випробувальний термін від трьох до шести місяців.

М.Волинець повідомив, що близько 70 громадських організацій, зокрема незалежні профспілки, звернулися до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з вимогою вжити заходів із обговорення нового Трудового кодексу з метою доопрацювання його за участю громадських організацій, і тільки після цього розпочинати ухвалення цього кодексу.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.