Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Четвер, 4 липня 2013, 14:09

Верховна Рада прийняла "вексельний" закон

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу і в цілому законопроект № 2290а, ініційований народним депутатом від Партії регіонів Валерієм Омельченко, яким пропонується реструктуризувати в бюджеті 2013 р. фактичну заборгованість за допомогою казначейських векселів прибутковістю до 5%.

Про це повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради України.

"За" проголосували 244 депутатів. Також проголосував один опозиційний депутат - Василь Кравчук.

Відповідно до закону, пропонується надати право Кабміну реструктуризувати фактичну бюджетну заборгованість з визначеним ним видатками державного бюджету, яка виникла станом на 1 січня 2013 р. в установлених ним обсягах, шляхом видачі фінансових казначейських векселів терміном обігу до 5 років, з прибутковістю 5%.

Право видачі таких векселів надається органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, на підставі отриманих висновків відповідних органів державної податкової служби із зазначенням сум податку на додану вартість, що підлягають відшкодуванню з бюджету, за заявою платників податків видавати їм зазначені у висновках суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість шляхом видачі фінансових казначейських векселів відповідно до порядку, визначеного Кабінетом міністрів України.

На думку народного депутата Анатолія Гриценка, законопроект про векселі пропонує абсолютно неринковий, корупційний механізм розрахунків, умови яких на власний розсуд визначатиме Кабінет Міністрів.

«Внесення цього законопроекту свідчить про банкрутство уряду, який попри всі розмови про покращення не має грошей розрахуватися з підприємцями», - вважає Гриценко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.