Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

new-format.com.ua

Середа, 16 травня 2012, 16:37

У мешканців Зубри далі хочуть забрати землю під Євро

Вчора, 15 травня, під час сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України та Генеральної Прокуратури України щодо захисту власників земельних ділянок поблизу футбольного стадіону по вул. Стрийській - Кільцевій дорозі у Львові від протиправних посягань.

«За» звернення проголосували 75 депутатів з 89.

Під час свого виступу Петро Колодій зазначив, що відповідно до розпорядження Кабміну від 17.03.2011 р. № 195-р "Про викуп земельних ділянок з мотиву суспільної необхідності", у межах реалізації Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (затверджена Постановою КМУ від 14.04.2010 р. № 357), Львівській ОДА було доручено забезпечити надання державному підприємству "Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м. Львові" у постійне користування викуплених земельних ділянок з видачею відповідного державного акта.

За його словами, тоді конфлікт було врегульовано, люди залишилися на своїй землі. Нещодавно до обласної ради повторно звернулися власники зазначених земельних ділянок щодо чергової спроби забрати у них землю.

Виявилось, що ДП "Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012" майже через 6 місяців після закриття судом справи про примусове вилучення земельних ділянок звернулася до Вищого адміністративного суду зі скаргою на відповідну ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 13.07.2011, якою справа була закрита за клопотанням Львівської ОДА у зв'язку з вирішенням спору у позасудовому порядку. Вищий адміністративний суд задовольнив скаргу та повернув справу до Львівського апеляційного адміністративного суду для продовження її розгляду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.