Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

skyscrapercity.com

Четвер, 4 липня 2013, 17:13

У серпні в історичну частину Львова обмежать заїзд

Цього року Львівська міська рада розпочала першу стадію реформи  паркування і пішохідного простору в центральній частині міста. Від початку  серпня центральну частину міста  розпочнуть переводити в режим пішохідної зони. 

Про це Варіанти проінформувала прес-служба Львівської міськради.

З території  в межах колишніх захисних мурів  буде повністю виведено паркування автомобілів. Територія, обмежена пр. Свободи, вул. Гавришкевича, пл. Осмомисла, вул. Підвальною, Валовою – буде пішохідною зоною.

У пішохідну  зону ввійдуть 18 вулиць та площ міста: площі Ринок, Яворського та Катедральна, вулиці Сербська, Галицька, Краківська, Друкарська, Руська, Ставропігійська, Шевська, Беринди, Театральна, Вірменська, Лесі Українки, Яна Жижки, Федорова, Староєврейська, Братів Рогатинців.

Лише трамваї, автомобілі екстрених служб, мешканців  пішохідної зони та постачальників товарів  у місцеві заклади сервісу  та торгівлі зможуть заїхати у  пішохідну зону через спеціальні рухомі висувні стовпці – болларди. Такі болларди буде встановлено у трьох місцях – на вул Руській, Памви Беринди та, найімовірніше, Братів Рогатинців.

«На колишніх в’їздах  в історичне ядро міста буде встановлено  дуже багато велосипедних стійок.  Тобто рух велосипедного транспорту в старому місті не буде обмежений.  Велосипедисти повинні пам’ятати, що це є пішохідна зона і зважати на пішоходів, адже вони мають там пріоритет.

Болларди будуть встановлені для обмеження руху в старій частині міста і буде опускатись  в окремих випадках. Він реагуватиме на проксіміті-мітки, які будуть встановлені на  всіх трамваях Львова та посилатимуть електромагнітний сигнал датчику болларда, і він опускається. Автомобілі мешканців будуть внесені у базу даних, і оператор пішохідної зони бачитиме їх за допомогою відеозв’язку та пропускатиме. Рух спецтранспорту теж буде видно за допомогою відеозв’язку, окрім того можна буде телефонувати оператору пішохідної зони», - повідомив Олег Шмід, радник міського голови з питань розвитку велосипедної інфраструктури.

Паркування  в денний час в пішохідній зоні буде заборонене. Як розповів Олег Шмід, зараз робочою групою опрацьовується варіант відкриття боллардів  на період від 22:00 до 10:00 год. Надалі закриття пішохідної зони будуть обмежувати.

«Ми повинні  зрозуміти, що місто є для львів’ян. В успішних європейський місцях завдяки  таким заходах зменшується кількість  паркомісць і звільнюється простір  для людей», - розповів Олег Вілюра, заступник начальника управління транспорту.

Також цьогоріч планують обладнати закриту парковку зону на площі Міцкевича. «Площа Міцкевича  теж потребує впорядкування, тому що зараз там транспортний хаос.  Вже розроблено паспорт паркувальної зони на площі Міцкевича, там буде поміщатись 26 автомобілів», - зазначив Олег Шмід.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.