Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

metal-nn.ru

П'ятниця, 5 липня 2013, 11:08

Верховна Рада ввела податок на утилізацію автомобілів

Верховна Рада ухвалила порядок утилізації транспортних засобів, знятих з експлуатації, а також прийняла порядок адміністрування екологічного податку.

Платниками цього податку визначено імпортерів транспортних засобів, виробників транспортних засобів для внутрішнього ринку і покупців автомобілів.

За закон про утилізацію транспортних засобів проголосували 233 народних депутати при необхідних 226, за закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо екологічного податку - 235 народних депутатів при необхідних 226.

Необхідність прийняття законопроектом пояснювалася тим, що щорічно списання автотранспортних засобів становить 100 тисяч одиниць, і з урахуванням зростання парку автомобілів потреба в єдиній системі утилізації транспортних засобів буде тільки рости.

«Для забезпечення цих потреб по всій території країни необхідно буде відкрити велику кількість підприємств з розбирання знятих з експлуатації транспортних засобів, шредерних станцій і створити інфраструктуру з переробки матеріалів», - йдеться в пояснювальних документах до законів.

Фінансовим забезпеченням формування такої інфраструктури має стати, в тому числі, утилізаційний збір чи екологічної податок.

Джерело: Forbes

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.