Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

fantom2.org.ua

Середа, 16 травня 2012, 17:15

Прокуратура у відповідь Львівській ОДА: "сам дурак"

Реакція Львівської ОДА на вимогу прокуратури Львівської області надати інформацію про кількість членів молодіжних неформальних угрупувань засвідчує про те, що посадовці вказаного органу влади, попри службові повноваження, не надають належної уваги вивченню ситуації у молодіжному середовищі та загалом залишились осторонь від вирішення вищевказаних проблем. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, прокуратура Львівської області вимагає від профільних структур Львівської ОДА надати інформацію про кількість неповнолітніх осіб, що належать до субкультур «гопників», «готів», «скінхедів» тощо.

Про це йдеться у офіційному зверненні прокуратури на ім'я начальника головного управління у справах сім'ї та молоді Львівської ОДА.

У зверненні зазначено, що дана інформація необхідна прокуратурі, адже остання проводить «перевірку щодо негативного впливу на молодіжне середовище субкультур».

Відтак заступник прокурора запитав інформацію щодо «кількості неповнолітніх осіб (груп, об'єднань), які сповідують субкультуру «гопників», «готів», «скінхедів» тощо»; крім того, заступник прокурора попросив зазначити, «які офіційні заходи проводились цією категорією осіб впродовж 2011-2012 років».

Начальник головного управління Анатолій Ігнатович повідомив, що управління не надало відповіді прокуратурі, адже: «такий облік не здійснюємо і не ведемо. Чесно кажучи, ви ж розумієте абсурдність таких звернень... Ми співпрацюємо з зареєстрованими громадськими організаціями, об'єднаннями, ну а субкультури мають право на існування, але вони до нас не зверталися. Управління не веде такого реєстру, і якихось офіційних заходів за їх участі не проводилося».

Щодо причин такого запиту з боку прокуратури області Анатолій Ігнатович висловив припущення, що він зумовлений підготовкою до Євро-2012 – зокрема, бажанням уникнути порушень громадського порядку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.