Оля Вишня,  5 липня 2013

Варіанти на вікенд

А у Львові у вихідні завжди щось цікаве відбувається. Пропонуємо щотижневий огляд подій на вікенд.

Мистецтво

Арт-проект «Лувр». Львівський Палац Мистецтв

Спільний мистецький проект двох знаних львівських художників Євгена Равського та Володимира Костирка представляє куратор Павло Гудімов.

За останні десять років – це перша спроба спільної ретроспекції та репрезентації абсолютно нових творів.

До проекту увійшли вже відомі твори, деякі з яких були представлені в проекті «Нові старі майстри» у Львівській Національній Галереї Мистецтв влітку 2011 року.

Останній спільний проект авторів «I don’t like fish», присвячений субкультурам футбольних фанатів та байкерів, відбувся в арт-центрі Я Галерея у Києві в 2010 році.

Іронія, власна інтерпретація мистецької спадщини – йдеться в інформації про проект. Також організатори зазначають, що дана виставка епатує.

Фотовиставка Олександра Глядєлова «Неволя». Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» (вул. С.Бандери, 1)

Два десятки великоформатних чорно-білих світлин ручної роботи на виставці відомого київського фотодокументаліста.

Олександр Глядєлов своєю улюбленою фотокамерою «Лейка» фільмував і пересилочні тюрми сибірських етапів, і сталінські концтабори в Казахстані, де сидів відомий радянський дисидент Олександр Солженіцин, і в’язничні морги.

На своїх світлинах автор вдумливо і вправно вибудовує драматургію чорно-білого кадру — життя, побачене співчутливою душею. Тематику фотосерій Глядєлова прийнято вважати соціальною: знедолені діти, дно життя, лікарні, тюрми тощо, однак насправді вона гуманістична.

Музика

У Львові щоденно можна послухати найрізноманітнішу музику – джаз, етно, рок, електронна. Не обідеться і без широкого музичного вибору і цього вікенду.

Любителі вишуканого джазу зможуть почути улюблену музику в арт-кав’ярні «Квартира, 35», у суботу тут виступатиме гурт Vocal Night, у неділю – Андрій Арнаутов Проект. Концерти розпочинаються о 20.00.

6 липня.  Коралівські вечорниці на Купала. Гуцульська Гражда, 20.00

Гурт автентичної музики Коралі запрошує на свято традиційне Купала, з народною піснею та звичаями.

Гурт Коралі – учасники міжнародних фольклорних фестивалів в Україні, Польщі, Литві, Німеччині, чисельних концертів, мистецьких акцій, традиційних святкувань тощо.

У складі колективу – актриса Людмила Зборовська (спів, бубон), етномузиколог Лариса Лукашенко (спів, теленка) та фольклорист Галина Похилевич (спів, скрипка).

7 липня. Кантрі-вечір з NEBRASKA. Клуб  GasStation

Навіть кантрі-музику можна буде послухати цими вихідними. Музиканти обіцяють, що звучатимуть  пісні про звичайні людські справи – любов, працю, забави, фінансові проблеми, клопоти з дітьми тощо.

Кіно

Фільм «Біжи»

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси (3D): 14:00, 21:30

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Арт-зал): 11:20, 13:20, 19:20, 21:20

Деніел віртуозно володіє паркуром і відразу знаходить собі друзів за інтересами, з якими він може «літати» над містом, поки воно спить.

Серед нових друзів прекрасна Емілі, яка безоглядно закохується в новачка. Але звідки приїхав Деніел? Хто він такий? Де він жив раніше?

Адже у нього повно секретів, які він не довіряє своїм друзям. Але таємниці минулого не дрімають і Деніелу доведеться боротися не тільки за своє життя, але і за життя своїх нових друзів.

Фільм «Людина зі сталі»

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси (IMAX 3D): 10:00, 12:40, 18:00, 20:40, 23:20; (3D): 12:00, 21:05, 23:45

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Червоний, 3D): 14:20

Фільми про Супермена вже багато років користуються популярністю. Цього разу свою інтерпретацію відомої історії пропонує режисер Зак Снайдер.

Вперше про супермена дізналися у 1938 році в США. Письменник Джеррі Сігел та художник Джо Шустер створили серію коміксів про людину із надзвичайними здібностями, яка здатна навести лад у злочинному суспільстві.

Кінофестиваль Ровер

У Центрі міста, у мистецькій майстерні триває Кінофестиваль Ровер від команди фестивалю Wiz-Art, за підтримки інших громадських ініціатив міста.

Спільна мета – зробити місто кращим для його жителів, створити прецедент і реалізувати насправді інноваційну практику в Україні – генерацію електроенергії для перегляду кінострічок.

Після успішного старту у Львові, проект подорожуватиме містами Західної України (Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород).

Театр

6 липня. Прем’єра вистави «Блазні мимоволі». Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької

Комедія з життя бюджетної інтелігенції (на три дії з антрактом).

Режисер-постановник – Орест Огородник, художник-постановник – Мирон Кипріян, художник зі світла – В. Брилинська, танці – Олена Балаян, помічник режисера – Михайло Рудко, В’ячеслав Жуков.

7 липня. Вистава «Веселі ведмежата». Поч. 12.00, 14.00. Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки»

Прем’єра для діток, історія про ведмежат Топа і Топочку. Та найбільше захоплення у малечі викликають мильні бульбашки, що їх ведмежата вправно пускають до залу.

Творці вистави намагаються у звичному знайти незвичне, дофантазувати у виставі те, чого немає в п’єсі, дивувати і тішити свого глядача.

Веселе музичне оформлення, чарівні ляльки, цікавий одяг сцени – все для емоційного сприйняття маленьких глядачів.

7 липня. Балет «Лебедине озеро». Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької  

Початок – 18.00

Спорт

7 липня. Фестиваль вуличних та екстремальних видів спорту Yarych street fest. Площа перед Оперним

Усі охочі зможуть спробувати себе в екстремальних видах спорту разом з професіоналами. Під час фестивалю відбуватимуться грандіозні показові виступи та майстер-класи кращих спортсменів Західної України, Росії та Білорусії з parkour, street workout, breakdance.

Кожен гість матиме змогу випробувати свої сили та вміння на брусах, перекладинах, роверах, а також продемонструвати себе у силових та атлетичних конкурсах. Родзинкою фестивалю стануть виступи повітряних гімнастів.

Основою фестивалю є «Street Yarych Fest» – відбірковий чемпіонат із вуличного баскетболу три на три, який входить до Української ліги стрітболу. Учасників поділять на 3 категорії: хлопці старше 18 років, хлопці молодші 18 років та дівчата.

Призовий фонд турніру становить 12 тисяч гривень. Переможці візьмуть участь у Чемпіонаті України, що проходитиме у Києві на День Незалежності. Зареєструватися та взяти участь може будь-яка команда.

Приємних вихідних!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.