Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

tacso.org

Субота, 6 липня 2013, 10:20

Мінсоцполітики завершило працювати над закопроектом про гендерну рівність

Міністерство соціальної політики України підготувало законопроект, який забезпечить створення умов для посилення рівних можливостей жінок і чоловіків у політиці, економіці та суспільстві.

Про це заявила радник міністра соціальної політики України Таїсія Кривенко під час виступу на народній колегії, повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

"Необхідно законодавчо забезпечити створення умов для посилення рівних можливостей жінок і чоловіків у політиці, економіці та суспільстві. Саме тому за ініціативи міністра соціальної політики Наталії Королевської підготовлено проект закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів стосовно забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків", - заявила Кривенко.

Цим законопроектом, зокрема, передбачається введення 30% квоти представників однієї статі під час формування виборчих списків кандидатів у депутати усіх рівнів: від сільських рад до парламенту.

Також для забезпечення представництва жінок на всіх щаблях державної і місцевої влади передбачається дотримання принципів гендерної рівності під час зарахування на державну службу, просування по службі та формування кадрового резерву.

Законопроектом також передбачено забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у сфері бізнесу та працевлаштування шляхом підтримки менш представленої статі. Тобто за умови однакової кваліфікації кандидатів, перевага має віддаватися представнику менш представленої статі.

"Найближчим часом законопроект буде розміщено на сайті Мінсоцполітики та передано на розгляд Кабінету міністрів", - заявила Кривенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.