Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

i.obozrevatel.ua

Четвер, 17 травня 2012, 09:00

Правоохоронці застерігають: за неправдиве повідомлення про замінування – обмеження волі до 5 років

Правоохоронці Львівщини попереджають громадян, що за неправдиві повідомлення про замінування передбачається кримінальна відповідальність – обмеження волі на строк до 5 років. Про це повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

У зв'язку з недавніми подіями, які трапились у Дніпропетровську, на території України почастішали випадки анонімних дзвінків із повідомленнями про псевдозамінування.

Зауважимо, що у 2011 році до органів міліції Львівської області надійшло 13 анонімних повідомлень про замінування.

Цього року правоохоронці зареєстрували уже 8 таких повідомлень (у Львові та по одному факту у Сокалі та Буську), за якими порушено 7 кримінальних справ, 1 - вже передано до суду.

Згідно цієї статистики, у всіх випадках повідомлення про замінування не підтверджуються, а самих анонімів виявляють та притягують до кримінальної відповідальності, яка тягне несприятливі наслідки для злочинця.

Зокрема, за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками зловмисників, чекає покарання у вигляді накладення штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.