Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

tvi.ua

Понеділок, 8 липня 2013, 11:59

Польща зміцнює кордон з Україною насамперед через контрабанду цигарок

Польський уряд зміцнює східний кордон: багато прикордонників чекають на переїзди, а Міністерство внутрішніх справ ліквідує відділення на півдні і створює нові на сході.

Про це пише газета Rzeczpospolita.

До кінця року 1700 працівників Кордонної служби заповнять вакансії на східному польському кордоні. Тим більше, що віднедавна відкрито польський кордон для малого прикордонного руху з Калінінградською областю.

Таким чином, на півдні Польщі, замість трьох нині існуючих відділень, залишиться одне велике. Прикордонники підсилять східний напрямок ще тому, що цього року відкриються нові кордонні пункти в Будомєжі (Грушів) та Долгобичеві (Угринів), а також розбудується перехід у Корчовій (Краковець) на кордоні з Україною.

Таке переміщення прикордонників з півдня на схід пов’язане також з тим, що кордон з Чехією та Словаччиною визнано безпечним, а нелегальна міграція чи контрабанда посилюється саме на східному польському кордоні. Найбільша проблема – це контрабанда цигарок. Кордонні переходи охороняються добре, тому цигарки перевозяться через зелений кордон, зокрема через річку Буг. Та й рух через східний кордон, особливо з Україною, посилюється – з січня по вересень 2012 його перетнуло 11 млн. осіб – пише «Rzeczpospolita».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.