Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

polradio.pl

Понеділок, 8 липня 2013, 12:59

Коморовського просять нагородити українців, які були справедливими під час Волинської трагедії

Польські ветеранські та патріотичні організації закликали владу встановити на 70-ти ліття Волинської трагедії, нагороди для тих українців, які в часи буремних 40-х, допомагали полякам уникнути смерті.

“Українці часто попереджали поляків про небезпеку і допомагали їм сховатися”, - каже речник Порозуміння комбатанських не незалежницьких організацій Єжи Буковський:

- Ті українці вирішили, що навіть ціною власного життя необхідно захищати сусідів. Треба звернути увагу на те, що кільканадцять тисяч українців загинули не від поляків у вигляді помсти, але також і від своїх краян, яких за допомогу полякам, карали смертю, - переконує Буковський.

“Представники Порозуміння комбатанських не незалежницьких організацій прагнуть, аби на зразок ізраїльского звання “Справедливий серед народів світу”, поляки також віддячувалися за надання їм допомоги під час ІІ Світової війни”, - каже Єжи Буковський:

- Ми, як Річпосполита Польща, повинні встановити нагороду, якою б вшановували українців, які відомі тим, що допомагали полякам. А також нагороджували б тих, хто вижив і тих, хто загинув, - наголошує Єжи Буковський.

Лист із закликом нагороджувати українців, було надіслано до Канцелярції президента Польщі.

Нагадаємо, 148 депутатів Верховної Ради, а саме − регіонали та комуністи, просять Сейм Польщі визнати Волинську трагедію геноцидом проти польського народу. 

Джерело:Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.