Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

news.if.ua

Понеділок, 8 липня 2013, 14:14

Болгарія планує спростити українським туристам отримання віз

Міністерство закордонних справ Болгарії обіцяє полегшити отримання віз туристам із України, Білорусі і Молдови.

Про це заявив у понеділок в парламенті Болгарії міністр закордонних справ РБ Крістіан Вігенін, передає Укрінформ.

"Останніми роками спостерігається позитивна тенденція збільшення кількості туристів з України, Білорусі і Молдови. І ми зараз працюємо над спрощенням процесу видачі віз громадянам у цих країнах", - сказав він.

Міністр нагадав, що на початку 2012 року Болгарія уклала договір з індійською компанією VFS Global про створення візових центрів, які мають спростити отримання віз у віддалених від консульств регіонах. МЗС Болгарії цього року ретельно перевірить виконання договору, проаналізує позитивні і негативні сторони роботи візових центрів.

"У цих трьох країнах проведено акредитацію компаній, які можуть самостійно подавати в консульські служби документи на отримання болгарських віз. Наприкінці червня, а потім і з 1 липня я розпорядився збільшити квоти для таких компаній. МЗС веде щомісячну статистику видачі віз у цих країнах і допомагає прискорити роботу і своєчасно вирішувати проблеми, що виникають", - повідомив К.Вігенін.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.