Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

109.te.ua

Понеділок, 8 липня 2013, 14:52

Винницькі римо-католики хочуть приватизувати приміщення дитячого навчального закладу

Римо-католицька громада міста Винники хоче отримати у власність колишній дитячий навчальний заклад.

З відповідним проханням до постійної комісії з питань освіти і науки Львівської облради звернувся міський голова міста Винники Сергій Уваров.

Як зазначив в коментарі Варіантам голова комісії Юрій Підлісний, до листа долучили звернення на адресу міськради Винників архієпископа-митрополита Львівського Римо-Католицької Церкви Мечислава Мокшицького, який просить передати у власність релігійної громади приміщення дитячого навчального закладу.

Згідно зі зверненням, римо-католики беруть на себе відповідальність провести у ньому ремонт і зберегти профільність цього закладу.

За словами Підлісного, незрозуміло, чому метрополія звернулася спочатку саме до міського голови Винників, адже приміщення не перебуває у їх власності. При цьому він зазначив, що римо-католицька громада у Винниках є досить маленькою.

"Незрозуміло, для чого просять це приміщення – аби організувати дошкілля для римо-католиків, чи це буде доступно для всіх?", – додав Підлісний.

Відтак комісія вирішила додатково вивчити це питання, зокрема, організувати виїзд на місце.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.