Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

polradio.pl

Вівторок, 9 липня 2013, 12:11

У польському Сеймі завтра повернуться до розгляду Постанови про Волинь

У середу Сейм знову повернеться до справи вшанування жертв волинського злочину. Це буде перше читання документу. Спікер парламенту Ева Копач вірить, що постанову вдасться прийняти у річницю трагічних подій – 11 липня.

Найбільшою проблемою у документі є окреслення волинського злочину як «геноциду». 

"Правди не можна заперечити і дискутувати з нею, адже, тоді загинуло 100 тисяч осіб. Ми, звичайно, можемо виважено підходити до нашої позиції у цій справі, говорячи про те, що сьогодні ми повинні чинити дипломатично, одночасно промуючи Україну як державу, яка прагне увійти до складу Європейського Союзу. Але, це вже друга справа, - тобто це те, що маємо на сьогодні. А та справа, що сталася 70 років тому, - це вже наша історія, її необхідно представляти ретельно, - наголошує спікер Сейму Ева Копач.

Нагадаємл, українські парламентарі від Комуністичної партії та проурядової Партії Регіонів, повинні були надіслати до польського Сейму заклик про те, щоб польські депутати визнали Волинську трагедію актом геноциду. Але, спікер Сейму Ева Копач сказала, що такий документ ще не надійшов.

Три тижні тому Постанову у справі Волинського злочину прийняв Сенат. Текст, прийнятий Вищою палатою польського парламенту говорить що «ті злочини і те насильство, надають акції характер етнічної чистки з ознаками геноциду». 

Джерело:Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.